WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

torstai 15. toukokuuta 2008

In Memoriam: Biota von Greenfield

Maksimaalista hyötyä minimaalisella vaivalla, oli lause joka hyvin kuvasi yhtä karjankasvatuksemme kivijalkaa, Biotaa. (Tunnettiin myös mm. nimillä Mamma, Mummeli, Iso B ja Turnipsi, kuva kertoo miksi).
Biota saavutti kunnioittavan 13 vuoden iän, ja pyöräytti pieniä ja erinomaisesti kasvavia vasikoita, jotka omalta osaltaan jatkavat sukulinjaa esimerkillisesti. Myös vasikoinnissa Biota piti vankkumattoman linjansa: vasu pyöräytettiin aina ruokailutelineen viereen, ettei tarvinnut suotta askeltaa kauas appeen ääreltä. Ja kun vasikka halusi maitoa, se käveli aina emonsa luo eikä toisinpäin - mitä suotta hötkyilemään.
Ruoka maistui Biotalle aina erinomaisesti ja herkut myös muiden ämpäristä, mutta se oli kiltti lehmä, joka arvosti ihmistä ja rapsutusta. Rapsutuksen suhteen Mamma oli kyltymätön; ennätys oli tunti, jonka jälkeen ihminen käsi puuduksissa hellitti, mutta Mammalle olisi maittanut vielä.
Mamma nimettiin Mummeliksi, kun vasikkaa ei enää pyörähtanyt vuonna 2007. Saman vuoden aikana oli myös havaittavissa vanhuuden oireita, jotka erityisesti kesähelteellä toivat raskaan hengityksen kuuluviin. Menneen talven aikana Biota sai aikaan huolta ilmiömäisillä asennoillaan. Jättikokoinen kontiainen retkotti päätään paalitelineen alarautaa vastaan, ja oli kerrassaan hurjaa katsottavaa. Kaikesta alkoi tulla esiin loppusuoran tuntua, ja lopullinen päätös vanhuksen työsuhteen katkaisusta tuli, kun takajalat eivät oikein enää tahtoneet kantaa ja kulku oli tuskaista ja nilkuttavaa.Mummeli on poissa, mutta lukuisat jälkeläiset ja jälkeläisten jälkeläiset ilahduttavat. Lempeän luonteensa Biota on periyttänyt, ja hyvät geenit, sillä järjestäen on jälkikasvu komeaa katsottavaa.

Yhteisistä vuosista kiittäen.