WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

maanantai 29. syyskuuta 2008

Kotiinpaluun riemuaKesän päättymisen merkkejä on monia, mutta Ukkosten tilalla niistä varmin on kotilaitumelle palaavat emot. Osa emoistahan on viettänyt kesää merenrantalomailemassa Turussa, ja kun ruuan määrä alkaa vähetä, on aika hakea rouvat vasikoineen pois. Tämän vuoden hakureissu osoittautui oikein ajoitetuksi, sillä houkuttelu sujui keskimääräistä vaivattomammin. Suomeksi puettuna ei tarvinnut kuin hieman vilautella haisteltavaksi ja maisteltavaksi kuivaheinää, niin johan kirmattiin kiinniottohäkkiin. Viime vuoden kapinallinen eli Nessa sai kunniamaininnan, sillä suoraan vaan laitumelta riimuun ja kävelytys kuljetusautoon. Nessalle ei riimuttaminen ole koskaan ollut mieleistä, mutta liekö nyt käänne saavutettu.
Kotilaitumella odotti sitten kuningatar itse eli Linsay, ja vaikka Turun emojen johtajatar eli Dolina ottikin välien selvittelyt muiden kanssa kotosalla, riitti Liinukan suuntaan yksi vilkaisu ja arvojärjestys oli heidän välillä selvä. Valta pysyy seniorilla eli Linsaylla.
Mitä isot edellä sitä pienet perässä: Kennedyn ja Jowanin kohtaamisesta on kuvallinenkin todiste, ja hetken siinä tanner tömisi, kun sonnipojat kisailivat. Vaikka kuivaheinääkin saavat, on laiduntaminen edelleen iltapäivän ja alkuillan ohjelmanumerona, ja viimeisiä vihreitä nyhdetään laitumelta. Lähestyvää talvea vasten pitää tankata mahdollisimman monipuolisesti.