WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

perjantai 2. lokakuuta 2009

Hiehojen taikaa - Taikan hiehoja
Vaikka kuinka kuvittelee jo tietävänsä paljon karjastaan, aina saa yllättyä. Yhdeksänvuotiaan Taikan vierailu hiehojemme parissa oli uuden oppimisesta mitä parhain esimerkki. Hieholaumamme kaksi kesyintä eli Germaine ja Lavena tekivät tuttavuutta, kuten kuvasta näkyy, hyvin läheisellä tavalla. Mutta sitten tapaus Hera; 1-vuotias neito on emännän sinnikkäistä yrityksistä huolimatta pitänyt etäisyyttä. Hera tulee lähelle, mutta harjata ei ole saanut.
Taika kuunteli ennen laitumelle menoa ohjeet huolella, ja saatuaan harjan käteen liikkui rauhallisesti Heran luo, ja antoi hiehon nuuhkia käsiään. Jotta tapaus saa vankemman pohjan, toistettiin harjaus vielä uusintavierailulla. Emäntä asiasta innostuneena lähti sitten itse Heraa tervehtimään, ja mitään hipaisuakaan harjalla ei saanut tehdä.
Onko siis niin, että Hera vaistoaa nuoren neidon, ja on siitä johtuen suopeampi? Onko Taikan ruumiinkieli juuri sellainen, joka herättää Heran luottamuksen? Yksi vastaus on tietenkin, että hiehojen maailma on aina suuri arvoitus, eli kuten Kaakkois-Aasiassa sanottaisiin "same same but different". Vaikka kuinka riimukoulutetaan, ja käsitellään eläimiä samalla tavalla, pysyvät yksilölliset erot suurina. Siksihän se taitaa olla niin, että Ishbel taas ei anna kenenkään muun ihmisen kuin emännän koskea.
Taikan vierailu osoitti, miten loistavasti ihminen ja Highland voivat löytää toisensa, kun molemminpuolinen luottamus on saavutettu!