WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

torstai 3. toukokuuta 2012

Elluska ja TLC

Elluska ja emännän vappurieha
Perinteisen aamukatselmuksen aikaan kävi ilmi, että laitumelle oli saapunut uusi tulokas: Muirne oli pyöräyttänyt muhkean hiehotytön, joka köllötteli emon vieressä. Pikkuisella oli kova ääni ja paljon juttua, joten Ellahan siitä luonnollisesti tuli. Kun emo ja vasikka lähtivät liikkeelle, huomasimme, että vasu oli reipas mutta nisä ei oikein tahtonut yrityksistä huolimatta osua kohdalleen elikkä suuhun.
Aika ajoin tällaista sattuu, ja tiesimme että tässä tilanteessa paras oli ottaa molemmat kiinni ja hetkiseksi pihaan tarkkailtavaksi. Kun emo - Muirne kun on nokkimisjärjestyksessä sieltä häntäpäästä - saa rauhan ja tilaa homma korjaantuu itsestään, jossei niin täytyy antaa TLC:tä.
Ella yritti sinnikkäästi, mutta huteja tuli sen verran, että isäntä päätti ryhtyä hommiin. Ensin tarkistettiin, että Muirnen vetimet olivat auki, sitten yritettiin nk. niska-persus- kääntöohjausotteella (käytössä kaikki kädet ja jalat) viedä Ella syömään. Ensimmäiset pari kertaa menivät vähän ohi, on perin kummallista miten juuri silloin, kun nisä oli melkein suussa piti pistää pakki silmään. Tässä kohdassa on hyvä kertoa, että Muirne oli erittäin yhteistyöhaluinen ja jopa siirsi jalkaansa jotta nisälle pääsisi helpommin.
Eli muutaman hetken tauko, uusi yritys ja lisää TLC:tä. Tässä vaiheessa imu oli niin kova, että Elluska saatuaan sormen suuhunsa meinasi viedä sormukset mennessään. Sitten kaikki olikin vain senteistä kiinni, Ella sormi suussa aivan nisän viereen, pikainen siirto ja naps!
Kun ensi hörpyt maidosta oli saatu, alkoi sellainen hännän vipatus ja imuttelu kuin olisi vedetty ruokaa varastoon tuleville viikoillekin. Tähän ei sitten ollut enää paljon lisättävää; pari päivää seuraamista, ja TLC odottaa kunnes sitä tarvitaan seuraavan kerran