WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

keskiviikko 29. syyskuuta 2010

innostunut sonni
Otetaan esimerkki: olisi muutama hehtaari peltoa ja pusikkoa raivattavaksi. Karjalla homma hoituisi ja eläimet ovat muutenkin mukavia, mutta sitten alkaa epäilyttää. Kun vielä tulee niitä vasikoitakin, ja astutus pitäisi hoitaa, ja talvilaitumet joka porukalle ja...(tässä vaiheessa usko asiaan on jo mennyt, ja homma jää sikseen.)
Vaan eipä hätää, apuun kirmaavat nuo kaikkien sankarit - tehokkaat ja lupsakkaat sonnipojat. Kerran jo luovuttaneen urhean maanomistajan silmiin syttyy jälleen innostuksen liekki. Enhän tullut edes ajatelleeksi tuota vaihtoehtoa! (ajattelee hän itsekseen.)
Mutta puntaroidaan hetki tämän ajatuksen mahdollisuuksia. Lauma pysyy aina halutun kokoisena, jolloin laitumen ja talviruoan tarve voidaan laskea aivan napilleen. Talvialueita tarvitaan yksi, keväällä eivät vasikoinnit valvota, ja kesyt, riimuun ja kuljetukseen tottuneet eläimet on helppo siirtää luonnonhoitotöihin. Sonnien edessä kaatuu paksuinkin ryteikkö, ja siinä samalla ne kehittävät korkeatasoista ja eettistä lihaa. Nämä suoraviivaiset jässikät ovat valloittavia ja yksilöllisiä persoonia. Kiinnostus varmasti heräsi, joten ota yhteyttä niin puidaan yksityiskohtia.