WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

torstai 12. joulukuuta 2013

Kerran viel',kerran viel'

Kuvassa näkyy sonnipoika Idris (vas.) ja isäntä (oik.) Jos joku kyselee, miksi vuosikaudet olemme paasanneet riimukoulutuksesta, emmekä siitä julistamiseen ole vieläkään kyllästyneet, niin tässä vielä kerran.
Kaksi päivää ennen tämän kuvan ottamista Idris antoi ehkä hivenen hipaista, riimu oli nähty vain emon päässä siirtojen yhteydessä ja maailma oli avara. Sitten tulivat kasvattajat ja houkuttelivat häkkiin, siirsivät kärryllä pihaan, koristelivat kauniilla punaisella riimulla ja siinä sitä oltiin muiden sonnipoikien kanssa.
Tällä hetkellä Idris nauttii ruoka-annoksista, jotka kannetaan suoraan eteen eikä vedenkään vuoksi tarvitse paljon vaivaa nähdä, kun vääntäytyy ylös ämpäristä hörppimään. Herkkuja ei kesyyntymiseen tarvita, kuin vain muistaa reippaasti kyhnyttää pyllystä, masusta ja heiluvaisesta. Meillä on tapana aloittaa silittely ja rapsuttelu heti, vaikka kuinka riimusta temmotaan, sinne vaan häkkiin sonnien sekaan.

Päivärutiiniin on lisätty myös kävely pihalla, joka pojilta sujuu kuin vanhoilta tekijöiltä. Tämä riimukoulutus on tällä erää viimeisemme, mutta hyviä muistoja on niin paljon, että niillä jaksaa eteenpäin. Emännällä on nyt aikaa hoitaa isännän kesyttämistä (loputon työsarka.)