WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

lauantai 17. huhtikuuta 2010

Reseptiikkaa, osa 1

Aina välillä on hyvä luoda katsaus mainioon lopputuotteeseen eli Ukkosten Highland -curry, olkaa hyvä:

Maustetahna: 3rkl jauhettua kuminaa, 2 rkl jauhettua korianteria, 2 tl jauhettua fenkolia, 1 tl kurkumaa, 1 tl mietoa chilijauhetta, 6 hienonnettua valkosipulinkynttä, 3 rkl raastettua tai hienonnettua tuoretta inkivääriä ja 2-3 hienonnettua vihreää chiliä sekoitetaan keskenään.

Lisäksi sopivan kokoisen valmistusastian lisäksi tarvitaan:

-lihaa n. 1,5 kg kuutioina tai suikaleina, tähän käy erinomaisesti haudutusta vaativat ruhonosat eikä sitten nyherretä liikaa rasvoja pois

-3 sipulia paloiteltuna, 1 tlk kookosmaitoa, 1 tlk tomaattimurskaa, öljyä ja suolaa (sokeria)

Ja sitten tehdään näin: pannun pohjalle öljyä, ja keskilämmöllä kuullotetaan sipuli, sen perään maustetahna jota kypsennellään hyvä tovi ja nautitaan aromeista. Lämpötilaa kovemmalle, liha pannuun pari kourallista kerrallaan, pyöritellään hyvin ja annetaan hetki paistua erien välillä. Viimeisten lihojen jälkeen kookosmaito, tomaattimurska sekä reilu rkl suolaa ja sitten koko satsin tulisi hautua hissukseen. Ei siis keitetä, vaan haudutellaan 1-2 tuntia, riippuen lihapalojen koosta. Lopuksi kannattaa tarkistaa suola ja makua voi pyöristää parilla ruokalusikallisella sokeria. Nautitaan hyvällä mielellä basmatiriisin ja seuran kera.

Muistakaa seuraavat asiat: useat curryt ovat parhaimmillaan uudelleen lämmitettynä eivätkä ole pakastamisesta moksiskaan, joten kannattaa valmistaa reilusti. Maustetahnan koostumus ei ole kiveen kirjoitettu, eli reippaasti vaan kokeilemaan ja soveltamaan.