WHO'S NUMBER ONE ?

WHO'S NUMBER ONE ?
WHO'S NUMBER ONE ?

tiistai 6. marraskuuta 2012

Aina mahtuuTalviruokintakausi on sen verran pitkä, että aikaa eläinten tarkkailuun ja niiden käytöksen seuraamiseen jää mainiosti. Josko osaavat nuo karvapallerot aina välillä yllättää, on varmasti joukko jota lutuisemmaksi eläin ei voi mennä, eli sonnipojat iällä 1-2 vuotta.
Ei silti, ettei aina välillä ole hyvä hakata otsaluita vastakkain, pitäähän järjestys olla ja liikunta(?) tekee hyvää, mutta kun tälle joukolle iskee heinäpaalin keskelle, sen kimppuun mahtuu niin monta kuin vain fyysiset ulottuvuudet antavat myöten. Lisäksi, kun seuraa lehmien - lievästi sanottuna - omanarvontuntoista käyttäytymistä tai hiehojen hormonipiikkejä, sonnien koulupihamainen nahistelu on melkein sympaattista.
Ukkosten tilalla on sonneja kehuttu aiemminkin, eikä syyttä: koska siirtelemme eläimiämme keväisin ja syksyisin, esitämme aina hartaan toiveen asioiden sujumisesta joutuisasti. Tänä vuonna molempina ajankohtina pojat tulivat kiinniottohäkkiin sellaista vauhtia, ettei riimutuksessa ja lastauksessa meinannut pysyä perässä. Koko touhu ei tuntunut edes aiheuttavan sen kummempia paineita, ja nyt talven lähestyessä pojat ovat niin seurallisia ja uteliaita kuin vain voi olla.
Ja kun elopaino kasvaa ja otteet välillä lajitoveria kohtaan kovenevat tarkkailijan näkövinkkelistä, kasvattajaa tervehditään aina lempeästi.
Sitten taas kun elopainoa on enemmän, sen liian rakkauden kanssa saa aina vähän katsoa taakseen, isot eläimet liikkuvat hämmästyttävän hiljaa ja sonni ei puhu eikä pussaa, mutta tulee kyllä kovin lähelle.